Meld je aan voor de nieuwsbrief
en word als eerste op de hoogte gesteld
van onze diners en ander nieuws!
Kom bij ons eten!
zakelijk & privé
tot 120 personen
Kom gezellig bij ons eten met collega's, vrienden of familie!
Onze gezellige ruimte is centraal gelegen en gemakkelijk te bereiken met zowel de fiets, het OV als de auto.
Je kunt bij ons komen eten met een groep tot 120 personen.
Heb je iets te vieren? We denken graag met je mee.
Neem contact met ons op
Catering bij je thuis
of op een speciale locatie
Ga je trouwen of heb je iets te vieren en daar een speciale plek voor in gedachten?
We komen ook naar je toe!
Je kunt ons eten laten bezorgen, of we komen met een team bij je koken.
Vul hieronder het contactformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.
Welkom!
Cousine bestaat uit de nichten Jessie van der Linden en Vera Ramuz.
Tien jaar geleden zijn we begonnen met koken in het kleine keukentje van het appartement wat we deelden, eerst voor onszelf en later ook voor anderen. Dit is langzaam uitgegroeid tot ons cateringbedrijf Cousine.
Onze gerechten zijn altijd seizoensgebonden en we proberen zo biologisch en lokaal mogelijk te werken. Biologische kleine boerderijen uit de polder (nabij Ens) leveren onze groenten, fruit, zuivel en vlees. Bij vis letten we erop dat het duurzaam gevangen is. Marokkaans en Turks Brood halen we bij onze favoriete bakkers uit Amsterdam Oost, zuurdesem bij bakkerij Ulmus en heerlijke Italiaanse focaccia’s bakken we zelf.
De lokale groenten bewerken we tot internationale smaken, geïnspireerd door onze reizen naar verschillende landen over de hele wereld.
Vera heeft in Spanje gewoond en Jessie in Italië, dus deze twee keukens, met name de Italiaanse, komen altijd terug in onze menu’s.
Verder hebben onze gerechten vaak een Midden-Oosterse inslag, door het gebruik van ingrediënten als granaatappel, tahin, peterselie en citroen.
Cousine’s gerechten zijn gezond en kenmerken zich door het gebruik van verse, kleurrijke groenten. Gezond houdt bij ons in dat niets wat wij koken uit pakjes komt, de maaltijden gevarieerd, gebalanceerd en makkelijk verteerbaar zijn en de gebruikte producten van hoge kwaliteit.
Tenslotte vinden we het zeer belangrijk dat er zo min mogelijk voedsel verspild wordt. Zo staat er bijvoorbeeld altijd een grote ketel op het vuur waar alle schillen in gaan waar we bouillon van trekken die we als basis gebruiken voor onze soepen en stoofgerechten en van ons overschot aan groenten maken we pickles of kimchi.